Oldalak

2014. február 1., szombat

Zolna Baba

Az első baba születésnapi ajándékként készült még tavaly (a zöld kutyushoz hasonlóan), nevét pedig kis tulajdonosáról kapta. Most egy hasonló babát kértek tőlem, így megszületett a második Zolna Baba. Kép alapján próbáltam meghorgolni ezt a figurát, mivel minta nem volt hozzá. Saját képességeim és ízlésem szerint alakítva ki a végleges formát.
Izgalmas feladat megtervezni és aztán kivitelezni egy ilyen horgolt játékot, kis bontásokkal, javításokkal, apró hibákkal fűszerezve. :)
Többféle pamutfonalat is használtam ezeknél a projekteknél, a fejet, testet, kezeket szeretem vékonyabb fonalból elkészíteni, mert akkor szebb lesz a horgoláskép, erre nagyon jó az Alize Cotton Gold, ami pamut és műszál keverék. A ruha, a cipő és a haj Rico Creativ Cottonból van, de jó a Drops Paris is, vagy a Cheval Blanc Alto (az első baba például ebből a fonalból készült), mind vastagabb pamutfonalak.
Felfedeztem továbbá két igen hasznos technikát, amiket jól lehet alkalmazni amigurumi horgolásánál. 
Az egyik a "láthatatlan fogyasztás". Nekem a fogyasztásoknál mindig kicsi lukak maradtak, de ezzel a módszerrel ez kiküszöbölhető:


A másik pedig a színváltásnál segít. Mivel folyamatosan kell körbe horgolni, az új szín becsatlakozásánál "lépcső" keletkezik. Ezzel a technikával viszont egyenletessé tehetjük a színváltásokat. Kicsit macerás ugyan, főleg, ha nagyon csíkos az adott darab, de megéri szerintem a fáradságot. Nekem így síkerült a babám csíkos harisnyája:


És a videó a technikáról:Most pedig következzenek a képek a horgolmányaimról :)  Zolna Baba I.Zolna Baba II.