Oldalak

2014. április 1., kedd

Kötéseim

Lehet talán már említettem, hogy a kötéssel kicsit hadilábon állok. Mindig elkap a lelkesedés, hiszen szebbnél szebb kötött kendők, sálak, sapkák, kardigánok, pulcsik, stb. mintái vannak fent a neten, és vannak bizonyos fonalak is, amikhez egyszerűen jobban passzol a kötés textúrája. De eddig még csak olyan kötött holmit fejeztem be, ami nem saját részre készült... :) :) Na jó, ez nem teljesen igaz, mert egy top félét befejeztem magamnak, csak a nyaka túl szűk lett, így a legnagyobb lányom viseli, mint tunika. :) 
Van egy nyári felsőm, aminek csak a vállpántjai hiányoznak, azok is csak 3/4 részben. Az első kardigánomnak az ujjai várnak befejezésre (5 tűvel különösen nem szeretek "bajlódni"), a blogban mutatott rövidujjú pulcsi is készülget, már több mint a fele megvan. 
És persze van jó néhány fonal a dobozaimban, melyeknek át kellene alakulniuk valami viselhető darabbá. Az egyikhez nemrég fedeztem fel egy szép mintát, könnyű, légies kendő, pont illik a csipkefonalamhoz. Bele is vágtam, de hogy mikor lesz kész.... :)


Fonal: Drops Lace


Természetesen horgolnivaló mindig akad. Múlt héten kis csajos nyári kalap készült ajándékba, a keresztségben a "Cseresznyevirág" nevet kapta:
Minta: neten talált minta kissé átalakítva
Fonal: Gerlepár 
(Remélhetőleg ez a fonal majd újra kapható lesz)