Oldalak

2014. május 10., szombat

Kuszaláb, a paci

A múltkor azon gondolkodtam, hogy mitől válik egy horgolt figurából valódi játék. Aztán kezembe akadt az első amigurumim, Angelina Ballerina, amit legnagyobb lányomnak horgoltam pár évvel ezelőtt. Szegényen bizony nyomott hagyott az elmúlt időszak, kicsit kibolyhosodott a fonal, megtört a tömőanyag, most már olyan dolgokra képes, mint egy igazi ballerina :-), de lányom a mai napig nagyon szereti. Vele alszik, a nagyobb megmérettetéseken Angelina a kabala, ha vidékre utazunk, ő az első, aki bekerül a kis hátizsákba. Azt hiszem ilyen az igazi játék. Őrizgetjük még kamaszkorunkban és később is. Bekerülnek egy dobozban a szekrény aljába, vagy fel a padlásra, de bármikor is kerülnek elő, a szívünket elönti a melegség, megrohannak a gyerekkori emlékek. Talán nem lesz minden általam készített állatka, vagy baba "igazi játék", de én mindig ennek reményében indítom őket útnak. :-)
Bízom benne, hogy legutóbbi alkotásom is sok örömet szerez majd újdonsült gazdijának. A kicsit bohókás Kuszaláb Paci tegnap készült el.
Igazából nem áll meg a négy lábán, mert kicsit orrnehéz, de a kép erejéig összeszedte magát. :-)Ülve jobban megy.Ombre sörénnyel :-)

És a fonalak, amiből ez a helyes paripa készült:


(két szállal horgoltam, mert eggyel nagyon apróka lett volna Kuszaláb)
Tű: 4,5 mm
A lovacska mintája pedig itt található.

És mivel ballerina-egérkékből sosem elég, készült egy lilaruhás verzió is. Természetesen róla is hoztam képeket, a Facebook-on már találkozhattatok vele. :-)


Fonal: Drops Paris (100% pamut)
Tű: 4 mm