Oldalak

2014. június 14., szombat

Ajándék a köbön

Bevezetésképpen egy kis szösszenet: elsőszülöttem osztályába összesen hat leányzó jár és már mindegyikük rendelkezik általam horgolt állatkával, vagy sapkával, vagy kis táskával és a múltkor "kiállítást" szerveztek a suliban: mindenki bevitte a saját kreamojzaságát. :-) Ennél nagyobb dícséret azt hiszem nem is kell. :-)
Most középső gyerkőc volt hivatalos egy szülinapi zsúrba és természetesen az ajándék saját készítésű horgolmány volt, megint... :-) A kis ünnepelt nagyon szereti a lovakat, a pónikat, így biztos volt, hogy Kuszaláb Paci projekt lesz újra, és az is tuti volt, hogy a rózsaszín-fehér kombinációval nem fogok mellélőni. Sikerült kiválasztani egy viszonylag visszafogottabb árnyalatát az előbb említett színnek, a sörénybe került egy kis lila is, teljes volt a harmónia. :-) A végeredmény igazán cukira sikeredett, és ez nem csak saját szerény vélemény. :-)

Íme ő, Miss Kuszaláb Paci:


Fonal: Alize Cotton Gold (két szállal horgolva)
Tű: 4,0 mm


Kaptam megrendelést is: kicsi majmocskát kértek tőlem, amolyan kabalaméretben, tulajdonosát sporteseményekre fogja elkísérni. A fonallal most kísérletezhettem egy kicsit, mivel nem gyerkőcnek készült ez a kis szülinapi ajándék. Szöszösebb, vastagabb fonalra esett a választásom, szerintem nagyon illik a mintához és ennek a színe tetszett leginkább. A majmóca végül 15 cm magas lett..

Minta: Majmocska
Fonal: Drops Nepal
Tű: 3,0 mmÉs utoljára következzen három kis apróság. Két óvónéninek és egy dadusnéninek készítettem nyakláncokat horgolt virág medállal, amiket gyöngyökkel díszítettem. Köszönőajándék némi kézműves csokival kiegészítve egész éves odaadó munkájukért. :-)


És ezekbe a dobozkákba lettek becsomagolva :-):