Oldalak

2014. július 8., kedd

Kicsit számolgattam

Néhány dolgot sikerült befejeznem az elmúlt napokban, többek között a nagyon színes "granny shrug"-ot is. Sokszor kérdezik tőlem, mennyi idő ezt vagy azt elkészíteni, de nem tudok erre igazából mit mondani, mert először is egyszerre általában több mindenen is dolgozom, másodszor más feladataim is vannak, amiket naponta el kell végeznem. Arra pedig még nem volt energiám, hogy stoperrel megmérjem, mikor, mennyi időt töltök egy bizonyos darab horgolásával.:-) De hogy kicsit képbe kerüljünk, mennyi munka például egy ilyen kardigán elkészítése, számolgattam csöppet. :-)


Egy kis magyarázat a horgolásban kevésbé jártas kedves olvasóimnak: ez a nagyi minta kis egységekból épül fel, minden egységben 3 db ún. egyráhajtásos pálca van, az egységeket pedig láncszemek kötik össze. 
Így néz ki rajzosan:

És akkor számoljunk: a középen elhelyezkedő virágmotívumot egyenlőre nem hozzáadva, 52 sort horgoltam, az első sorba 20 egység, az utolsóba 224 egység került, az összesen 6 344 egység, ami 19 032 egyráhajtásos pálcát jelent. Ehhez hozzájön még a virágmotívum 84 pálcája, illetve a 6 552 láncszem. Összevarrás után pedig két sor rövidpálcás szegély adja az i-re a pontot. :-) Na azokat már nem számoltam össze. :-) Szóval kell némi idő, mire ez a sok pálca a helyére kerül. :-)

De a hangsúly mindig a végeredményen van, amit mutatok is:


A kezdet.......és a kész mű.Drága barátnőm kedvéért mosolygós képet tettem ide, mert a Facebook-on nagyon hiányolta. :-)))
Gyönyörű színekben pompázik ez a fonal. Az elején féltem kicsit, hogy túl színes lesz ehhez a mintához (és ált. minden mintához), de a végén egy igazi csajos, belevaló darab lett belőle. :-) Tetszik nagyon, remélem Nektek is. :-)Minta: a megunhatatlan "Granny Shrug"
Tű: 3,5 mm