Oldalak

2014. szeptember 29., hétfő

Mostan színes rétről álmodom...

Ritkán szoktam fonalat venni csak azért, mert megtetszik. Legtöbbször projekthez választok fonalat és nem fonalhoz projektet. :-) Ez esetben viszont beleszerettem egy fonalba, illetve annak harsány színeibe. A visszafogottab árnyalatok híve vagyok egyébként, de vallom, hogy néhány élénk színű, esetenként nagyon színes darab is elfér a ruhatárunkban. 
Így történt, hogy szereztem három igen színes, vidám gombolyagot, amire drága nővérkém egyből le is csapott (minek az embernek ellenség, ugye.... :-) ). Sál volt belőle a kívánság, így elkezdtem túrni a mintatáraimat, hiszen csak kevés minta áll jól egy ennyire röviden színátmenetes fonalnak. Mottóm az "egyszerű, de nagyszerű" volt, így esett a választásom egy virágos-hálós Drops mintára. Viszonylag haladós darab, bár én jóval hosszabbra horgoltam, mint az eredeti. A végeredményről egy virágos rét jut az eszembe, az embernek máris jobb kedve lesz, ha ránéz. :-) A színeiért pedig még mindig odáig vagyok. :-)
A maradékból hajpánt készült kísérleti jelleggel, a hajgumis módszert a neten találtam és nagyon megtetszett. Egész jól működik a dolog, azt hiszem kell majd még néhányat horgolnom. :-)Az ominózus fonal: Bamboo Jazz

Minta: Drops DesignEz pedig a hajpánt. Itt jobban látszik, hova is kerül a hajgumi.