Oldalak

2014. november 13., csütörtök

Kötött kendők és sálak

Az előző poszton felbuzdulva összegyűjtöttem az elmúlt évek kötött sálait és kendőit. Nincs olyan nagyon sok, és van még ezeken kívül kettő, amiről nem készült kép, de ez nem olyan nagy veszteség. :-)Ez a darab amolyan "piszkozatként" készült. Tesóm nézte ki a Ravelryn ezt a sálat, én pedig első ránézésre azt gondoltam, hogy horgolva van, így bátran elvállaltam. Később szembesültem a felismeréssel, hogy ez bizony kötve van. De mit nekem egy ilyen apró kihívás, belevágtam. Azóta is vallom, hogy a YouTube a barátunk, gyakorlatilag annak segítségével tudtam szinte nulla tudással megkötni ezt a nem is annyira egyszerű nyakbavalót. Jelenleg a lányom hordja. :-)  És aztán elkészült vállalhatóbb formában is, kétszer. :-) Nővérem és kedves barátnője is kapott egyet-egyet. Mert nagyon jófej vagyok.... :-))))

Egyszerű körsál
Még egy körsál.
Az a bizonyos Holden kendő, szinte kötelező darab. :-) Nagymamának készült ajándékba. Nagyon egyszerű, de igazán alkalmas a csipkekendő-kötés alapjainak elsajátításához. A fonalat, amiből készült, nagyon szeretem. Pihe-puha gyapjú. A kép még blokkolás előtt készült.

Minta: Holden kendő

Végül egy igazi nehézágyú. :-) Ízig-vérig csipkekendő, kézzel festett csipkefonalból. Laminaria. Egyszer nekem is lesz egy ilyen.... :-)

Minta: Laminaria


Egy következő posztban összeszedem a horgolt kendőket, sálakat is. :-)