Oldalak

2014. december 29., hétfő

Ünnep utáni szösszenet

Visszatekintve az elmúlt pár hétre, csak azt tudom mondan, hogy soha többet ilyen rohanós ünnepeket nem szeretnék. :-) Mondjuk ez volt az első karácsony, amikor vásárra készültem és még rendelések is estek be az utolsó hétre. Tulajdonképpen az adventi készülődésre nem is nagyon volt idő, az ajándékokat is gyorsított üzemmódban szereztük be, a dekoráció is csak utolsó pillanatban készült el (pedig azzal is nagyon szeretek bíbelődni, nem véletlenül van dekoratőr végzettségem). Azért 24-ére minden összeállt és a helyére került, de az az igazi karácsonyi hangulat idén nem tudott a hatalmába keríteni. Mindenesetre már körvonalazódik bennem, hogy mit kell jövőre máshogy csinálni.
A vásár egyébként nagyon színvonalas rendezvény volt klassz kiállítókkal és természetesen sok érdeklődővel. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam és jónéhány horgolmányom talált gazdára, viszont képeket teljesen elfelejtettem készíteni. :-)
A két utolsó rendelésemről azonban hoztam fotókat. Az egyik igazán egyedi kérés volt, orientális sziámi macsekot kellett horgolnom fénykép alapján. Először fogalmam sem volt, hogyan kezdjek hozzá, annyira sajátos vonasai vannak egy ilyen cicának, de aztán elkezdtem horgolni és lassan formát öltöttek az elképzeléseim. Bontottam is néhányszor és azt sem mondhatom, hogy a végeredménnyel száz százalékban elégedett vagyok, de az biztos, hogy egy nem átlagos amigurumi került ki a kezeim közül. :-) 
A másodi megrendelés pedig egy csíkos maci volt, Mari-Liis Lille mintája alapján.

Először jöjjön a cica:Kék biztonsági babaszemet nem tudtam már szerezni, így a szemei is horgolva készültek. Lazázik egyet... :-)Minta: saját
Tű: 3-as


És végül egy montázs arról, hogyan is néznek ki valójában ezek az állatok (természetesen csak azoknak, akik hozzám hasonlóan nem ismerik ezt a fajta cicát):


(Képek forrása: Pinterest)


A maciról csak egy kép készült, az is telefonnal, mert már nem nagyon volt időm rendes fotókat készíteni, de azért megmutatom :-) :Minta: lilleliis
Tű: 3-as

A két ünnep közötti időszakot pedig kötögetéssel töltöm (csakúgy pihenés képpen :-) ), már kész is van egy sapka, most készül a következő és közben szeretném befejezni egy réges régen elkezdett pulcsimat is, ami viszonylag vékony fonalból készül és piszok uncsi kötni. ;-)