Oldalak

2015. január 27., kedd

Az epres füzet

A napokban az egyik Facebook-os csoportban felmerült, hogy ki hova írja, vagy gyűjti a mintákat. Természetesen számítógépen gyűjtögetem a mintákat, a horgolásnak és a kötésnek is külön-külön könyvtárai vannak, azok is alkönyvtárakra vannak osztva. Igyekeztem mindent úgy elrendezni és elnevezni, hogy minél könnyebben megtaláljam az éppen szükséges mintát. Mondjuk így se mindig sikerül, de ez már a saját ügyetlenségem... :-)))
A másik nagy segítség a minták gyűjtésében és elrendezésében egy közösségi oldal, mely a Pinterest névre hallgat. Nagyon szeretem használni, mert a képek alapján gyorsan meg lehet bármit találni, ráadásul mások gyűjteményei is igen inspirálóak tudnak lenni. 
A mintaírás egy egészen más tészta. Az szigorúan papíralapú nálam, ami azt jelenti, hogy egy spirálfüzetbe írom, vagy pontosabban firkálom bele a mintákat. Ez az én epres füzetem
Már nagyon régen használom, időnként belefér kis jegyzet egy-egy szülői értekezletről, vagy ajándéklista az elmúlt karácsonyról, belecsempészve a múlt kicsiny morzsáit. Vicces visszaolvasni az ebédbefizetésről szóló információkat a méhecske és a minion mintája között. Így a minták mellett emlékeket is őrzök ebben a füzetben, amik nem annyira érdekesek, mégis olyan időszakokat hoznak vissza, amik nagyon is fontosak voltak és amúgy olyan gyorsan elszállnak. 
Legnagyobb részt mégis a mintáim, ötleteim, rajzaim töltik ki, amik a kezeim által öltenek formát, alakulnak át, és költöznek a 2 dimenzióból a 3 dimenzió világába. 
Ez az én ötletelős füzetem, kedvenc ceruzámmal, ami ugyancsak élemedett korú a rotringok között, de bizonyos régi dolgokhoz szeretek ragaszkodni. Időnként azért lenyúlom kölcsönveszem legnagyobb lányom csillámos zselétollait is, mert hát ugye az kell és kész. :-)))
Ez az én egyik apró "műhelytitkom". ;-))