Oldalak

2015. február 18., szerda

Baglyosodok

Nem szoktam ilyen sűrűn posztot írni, de ez most nem horgolós bejegyzés, sőt nem is varrós. :-)) Na jó, minimális mennyiséget azért volt varrótű a kezemben, de tényleg nagyon ügyeltem, hogy ne kelljen sokat használni. A főszerep az ollóé és a ragasztópisztolyé volt, meg természetesen legnagyobb lánykámé, akinek farsangi jelmezt készítettünk. Amíg csak az ovi volt az életünkben, nagyon el voltam kényeztetve ezen a téren, mert a mi óvódánkban helyileg oldják meg a farsangot pizsamapartival, rongyosbállal, hercegnők és hercegek báljával, amikhez minden "jelmez"-t az óvónénik készítenek a gyerekek segítségével. De a suliban már be kell öltözni, így már én se maradok ki a jóból és egyenlőre örülhetek, hogy csak egy gyerkőcnek kell valamit összerittyenteni és nem háromnak. :-))
De térjek végre a lényegre. Lányom bagoly szeretett volna lenni (a kisvakondot helyett, hurrá!), amihez a Pinteresten jó sok ötletet találtunk. Nem is tűnt túl bonyolultnak, sem anyagigényesnek, így belevágtunk. A Röltexben vásárolt filcanyagokat szépen felvagdostuk és egy kinőtt pólóra ragsztottuk, a szárnynak Apa egy régi pólóját vágtuk szét és láttuk el "tollakkal" (mint később kiderült, az egyik kedvence volt, de majd kap másikat :-) ), végül elkészítettem a maszkot ugyancsak filcből a Pinterestes kép alapján. A jelmez elég mutatósra sikerült és tulajdonképpen nagyon sok idő nem kellett hozzá, főleg hogy nagy részét ragasztottam és nem varrtam (némi égési sérülések árán, teszem hozzá :-) ).

És íme az én kicsi füles baglyom:Sok kép nem készült, mert szegény nagyon fázott a fotózás alatt, de a lényeg látszik. :-)
Végül pedig mutatok egy közeli képet a maszkról, ami bizonyítja, hogy tényleg használtam varrótűt a jelmez készítése alatt. :-)