Oldalak

2015. március 4., szerda

Tavasz hívogató Mini Nyuszi és virágos kosárka mintaleírással

Az elmúlt napokban lázas munka folyt kicsiny műhelyem háza táján. A sok horgolás mellett újabb figurám mintaleírása született meg, melynek tesztelésében  nagy segítségemre voltak "tűtársaim", akik gyors munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a Mini Nyuszi melőbb elérhetővé váljon számotokta is. Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen valóban szerény méretekkel rendelkezik, a talpától a füle hegyéig mindösszesen 10 cm magas. :) Így a mai naptól ez a minta megvásárolható tőlem, ára 850 Ft. Ha szeretnéd Te is elkészíteni a kis tapsifülest, akkor nincs más teendőd, mint írni nekem egy levelet a kreamojza.design@gmail.com címre, vagy a KreaMojza facebook oldalára, átutalni a minta árát és én PDF formátumban elküldöm Neked. :) Aztán kezdődhet a sorozatgyártást... :))))
A nyuszkók kis kosárkákat is kaptak, hogy legyen mibe beletenni az apró csokitojásokat. Elkészítésük módját pedig a kép alatt találjátok. Ezzel szeretnék Neketek jó készülődést kívánni a húsvéti ünnepekhez. :)  

Szükséges anyagok és eszközök:  
  •  pamut fonal (pl. Catania, Alize Bahar, stb.)
  •  3,0-as vagy 3,5-es  horgolótű a kosárhoz
  •  hímzőfonal vagy horgolócérna a virágokhoz és levélhez
  • 1,25-ös tű a virágokhoz és levélhez


Rövidítések:    
  •   rp=rövidpálca
  •   lsz= láncszem


Megjegyzés: a kosárkát dupla szállal, és viszonylag kisebb tűvel horgoljuk, hogy tartása legyen. Spirálisan haladunk körbe a sorokon, kivéve a kosár aljának és falának találkozásánál, de ezt a mintában külön jelezni fogom.
   
Kosárka:

1. sor: magic ringbe 6 rp
2. sor: szaporítunk minden pálcában [12 rp]
3. sor: szaporítunk minden 2. pálcában [18 rp]
4. sor: szaporítunk minden 3. pálcában [24 rp] kúszószemmel lezárjuk a sor végét, és 1 lsz sormagasítással kezdjük a következő sort
5. sor: 1 rp minden pálcába, de csak a pálcák hátsó szálába öltünk [24 rp], sor végét nem zárjuk le kúszószemmel, hanem haladunk spirálisan tovább
6. sor: szaporítunk minden 4. pálcában [30 rp]
7. sor: szaporítunk minden 5. pálcában [36 rp]
8-9 sor: 1 rp minden pálcába [ 36 rp soronként]
10. sor: fogyasztás minden 7. pálca után (4x), [32 rp], kúszószemmel zárjuk a sort, de nem vágjuk el a fonalat, mert innen készítjük el a kosár fülét: horgolunk 20 lsz-et, majd belehurkolunk a szemközti pálcába (a sorlezárástól számított 16. pálca) és visszafelé haladunk hamis pálcákkal/kúszószemekkel a láncsoron. Ugyanabba a pálcába csatlakozunk a végén, mint ahonnan elindultunk. Eldolgozzuk a fonalvégeket. Itt törés lesz a kosár oldalán, de a virágok el fogják takarni.
Színes hímzőfonalból  kicsit hosszabb láncsort horgolunk, hogy körbe érje a kosarat és még csomót is tudjunk kötni rá. Végig fűzzük az utolsó két sor között, majd csomóval öszekötjük a végeket és a felesleges fonalat levágjuk.

A virágokhoz nagyon részletes szöveges és képes leírást ITT találtok, a levelekhez pedig ITT

Az elkészült virágokat és leveleket felvarrjuk a kosárkára, az utolós sor zárásánál és kész is ez az apróság, amit felhasználhatsz húsvéti dekorációnak, vagy akár ajándékba is adhatod jól megtömve csokitojásokkal. :) :) 

Még egy megjegyzés: a minta az én saját szellemi termékem, ezt kérlek tartsd tiszteletben! Ha az elkészült munkáidat bárhol megosztod, kérlek a minta forrásaként jelőld meg ezt az oldalt. Köszönöm szépen! :) 

Nagyon jó horgolást kívánok!! :) :)