Oldalak

2015. március 14., szombat

Tavaszi ajtódísz

Bár az időjáráson még annyira nem érződik, de mégis csak tavasz van. A természet is egyre inkább éledezik, amit a cinkék is jeleznek hangos énekükkel. Második kedvenc évszakom tiszteletére kis ajtódíszt készítettem horgolt virágokkal, és helyes kis madaras gombokkal. Nem csak a végeredményt, hanem a folyamatot is fényképeztem, így tudok Nektek amolyan fázisfotókat is mutatni. A vesszőkoszorú, amit felhasználtam, már régóta kallódik a szekrényben, valahogy nem sikerült eddig semmire sem felhasználni, de most kíváló alapot nyújtott a szempillafonalból készült "indának" és a virágoknak. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető dekoráció, és számtalan színvariációban el tudom képzelni, de végül maradtam a rózsaszin-zöld-fehér kombinációnál, mert nekem ezekből árad igazán a tavaszi üdeség, halvány rózsaszín rózsabimbók és lágyan ívelő tulipánok jutnak róla eszembe. :) Az én koszorúmra ugyan nem rózsabimbók és tulipánok kerültek, hanem egyszerű horgolt virágok, de így is nagyon jól mutat. :)
Ha Ti is szeretnétek elkészíteni, ezekre lesz szükségetek: vesszőből készült koszorúalap (nekem 14 cm-es volt itthon, de lehet ennél nagyobbat is használni), zöld színű szempillafonal (az Aldiban vettem, de lehet fonalboltokban is kapni), maradék pamut, vagy bármilyen más fonalak a virágokhoz, madárka alakú gomb (természetesen ez el is hagyható, én a Filc és Gomboktól szoktam beszerezni), szalag.

A tavaszi ajtódíszem:


És elkészítésének menete:A szempillafonalból láncsort horgolunk, amit a koszorúra tekerünk. Ez lesz  a zöld "indánk".Meghorgoljuk a virágokat, én most a Drops Design mintái közül választottam egyet. Mivel nem ragasztottam, hanem rácsomóztam a vesszőkre a virágokat, a zöld fonal végeit nem dolgoztam el.Az indák közötti részeket töltöttem ki a virágokkal és a madárkákkal. Mindent csomózással rögzítettem, nem ragasztottam, így könnyen le lehet majd szedni őket és a koszorúalap újra felhasználható lesz.Végül kis szalagcsokor került még az ajtódíszre, de ez akár el is hagyható. :)