Oldalak

2015. július 9., csütörtök

Hófehér gyönyörűség

Rá kellett jönnöm, hogy teljesen oda vagyok a horgolt csipkecsodákért. Egy-két évvel ezelőtt horgoltam magamnak először egy csipkekendőt Bucilla gyönyörű, kézzel festett fonalából és Drops Lace-ből (ITT tudjátok megnézni). Közel 2000 méternyi fonal lett felhasználva hozzá, ebből sejthető, hogy nem szerény méretekkel rendelkezik. :-) Sajnos még nem volt túl sok alkalmam viselni, de nagyon szeretem, néha előveszem, mert csak nézegetni is jó érzés.
Az óvónénik stóláinál is tudtam, hogy ezek igazán különleges munkák, és bár néha monoton, unalmas horgolni, a végeredmény igazán lenyűgöző.
Ez a hófehér csipkekendő pedig az abszolút kedvenc. A minta (amivel az elején nem nagyon voltam kibékülve, annak ellenére, hogy régóta szemeztem vele), a fonal, mindkettő szerelem. Jutott egy kis izgalom is a végére, nem voltam teljesen biztos benne, hogy elég lesz az egy gombolyag. 
Egy-egy ilyen horgolt csipkekendő igazán egyedi kiegészítője lehet ruhatárunknak. Légiesen könnyű darabok, lágyan, puhán ölelik át vállunkat, hátunkat. Remélem leendő tulajdonosa is szeretni fogja.:-)
A maradék fonalból pedig készült egy kis rózsás gyűrű, csak úgy...Fonal: 100% merinoi gyapjú 1400 m/100 g
Tű: 3,5