Oldalak

2015. augusztus 18., kedd

Csajos kis csapat

Amikor elkészült a legelső Emma baba, legidősebb lányom rögtön rácsapott, hogy egy ilyen neki is kell, hiába vannak már tele a gyerekeim horgolt játékokkal. :-) Aztán elkezdtünk beszélgetni, hogy tulajdonképpen milyen babával játszanának szívesen. Nagyon aranyos és helyes a legtöbb kézműves baba, de felmerült bennem a kérdés, hogy mennyire tudnak játszani velük a gyerekek. Nálam a lányok korban viszonylag közel vannak egymáshoz, így idejük nagy részét a közös játék teszi ki, kisebb-nagyobb balhékkal fűszerezve. :-) De legtöbbször "szerepjátékokat" játszanak, és hihetetlen történeteket tudnak kitalálni anyukákról és gyerekeikről, királylányokról és királyfikról (igen, időnként fiúszerepeket is bevállalnak), cukrászmesterekről és vendégeikről. Elképesztő fantáziával vannak megáldva és én mindig élvezettel hallgatom a háttérben ezeket a "performance"-okat. :-) Arra gondoltam, hogy ezek a kis babák megfelelő kellékei lehetnek ezeknek a játékoknak, meg lehet őket is személyesíteni, és az igényeknek megfelelően változhatnak át tündérré, balerinává, hercegkisasszonnyá, stb. Éppen ezért öltöztethetőek, és mindenféle apró kiegészítő horgolható nekik. 
És amiért még szeretem őket, hogy soha nem lehet két teljesen egyformát készíteni, mindegyikük önálló személyiséggel bír. :-) 
Van már egy csomó tervünk a gyerkőcökkel, hogy milyen "jelmezek" készüljenek a babáknak, sőt néhány már el is készült, úgyhogy játékra fel! :-)
A lánykák kb. 16 cm magasak, pamut és pamut/akril keverék fonalakból készültek, így könnyen tisztíthatóak. Ruhácskájuk pedig bármilyen színvariációban elkészíthető. :-)