Oldalak

2016. január 20., szerda

Januári első

A tavalyi évet illett volna valamiféle számadással befejezni, összegezni az év eredményeit, tapasztalatait. Na, ez nem jött össze, kicsit zsúfolt volt a december és aztán az ünnepek után annyira jó volt egy kicsit nem csinálni semmit, elmerülni a boldog tétlenségben. Aztán ebbe robbant be a január, a maga rideg valóságával, hogy hajrá, új év kezdődött, tessék tervezni, előrelátni, szervezkedni, hajtani a werklit tovább. :-)) Kicsit nehezen vettem fel a tempót, de hála a szoros napirendünknek, kénytelen voltam visszarázódni a munkás mindennapokba. :-)
A két ünnep között nem is nagyon vettem horgolótűt a kezembe, kicsit pihentettem a végtagjaimat. :-) De aztán jött a hideg idő, meg riogattak a még hidegebbel a meteorológusok, úgyhogy gondoltam készítek egy sapit legkisebbemnek, amolyan bélelt, nagyon meleg darabot. Kb. egy éve szereztem be egy puha, érdekes tapintású effekt fonalat, hogy egy nyuszi farkát készítsem el belőle, de természetesen megmaradt majdnem az egész gombolyag és pihent az egyik dobozom alján. Ezt kerestem elő, szép halvány rózsaszín színe van, és ebből készült el  a sapi belső része. Nagyon nehéz volt dolgozni vele, hiszen a pálcák külön nem is látszanak, de a végeredmény kárpótolja az embert mindenért, annyira finom és puha. A külső részhez a fonalakat kislányom választotta, valamiért ragaszkodott ezekhez a nagyon erős színekhez, de a kész mű már nekem is tetszett és remekül passzol a világos rózsaszín télikabáthoz. Igazán jó képeket még nem sikerült készíteni a sapkáról, de mi van, azt megmutatom:Itt persze nem látszik a bélés, de a sapi méretéből ki lehet találni, hogy valóban ott van és nem a gyerek feje ilyen nagy. :-D


Aztán elkezdtem tervezgetni az idei év első babáját, új technikát akartam kipróbálni, amikor alulról felfelé haladva alakítjuk ki a figurát, a lábaknál kezdve és a fejnél befejezve. Ilyen sorrendben még nem készült nálam amigurumi, így hát ideje volt kipróbálni a dolgot. Tavaszi manónak indult eredetileg, de aztán Hanga baba lett belőle, a tervezési folyamatban közben a változtatás jogát fenntartom. :-) Persze azt sem tartom kizártnak, hogy később manó is születik majd hasonló formával, de egyenlőre a húsvét közeleg, amire ugyancsak nem árt időben elkezdeni a készülődést. (Mondjuk most nálunk a lányok a farsang lázában égnek, nyuszik, bárányok helyett őzike, cukrász, Dorothy figurák keringenek a fejemben. :-))) )

És a képek Hanga babáról, előtavaszi hangulatban. És jelentem, hogy azóta kinyílt a hófehér jácint és bódító illattal tölti be az egész nappalit. :-)

Minta: Hanga baba (saját)
Fonal: Alize Cotton Gold
Tű: 2,5