Oldalak

2016. február 21., vasárnap

Baglyos póló

Nem ez az első eset, hogy horgolt applikációt varrok pólóra. Néhány évvel ezelőtt egy vadiúj, világos rózsaszín felsőt sikerült legnagyobb lányomnak összefestékeznie, és ez az akció maradandó nyomott hagyott az említett ruhadarabon. Nem állíthatnám, hogy nem voltam csöppet mérges, de aztán felülkerekedtem az érzéseimen és kitaláltam, hogy valami horgolt rátéttel szépen eltűntetem a foltot, és milyen jó lesz mindenkinek. Anya újra kreatívkodhat, a pólót megmentem a kihajítástól, és a gyerkőc is örülhet egyedi felsőjének. :-) Az Annás kertje blogon akadtám rá egy nagyon helyes, nagyi mintás szívre és úgy döntöttem, egy hasonló szívecske fogja megoldani a folt ügyet. Így is lett, a póló nagyon jól néz ki még mindig, pedig már a második gyerkőc nyúzza. :-)
A történet mostanában kapott folytatást, mikor egy világos szürke felsőt örököltünk unokahúgomtól (kivételesen foltmentesen ;-) ), és bár jól nézett ki, kicsit unalmas volt a szüreke egyetlen árnyalatában. Laptopomat előkapva kutatni kezdtem ötletek után, és szembe találkoztam néhány nagyon cuki baglyos mintával. Lányom egyébként is rajong ezért a nagyszemű madárért, tehát maradtunk ennél a motívumnál, amit igazán vidám színekben képzeltem a szürke háttér elé. A kivitelezésnél belassultam egy aprócskát más munkák miatt, de ma végre felkerült az összes elem a pólóra, hogy boldog tulajdonosa holnap már a suliban villoghasson benne. :-))

Ez volt a kiindulópont:Textílfilccel faágat rajzoltam a pólóra, hogy a kis baglyaim tudjanak mire ülni:Majd meghorgoltam a színes kis madarakat, és levelek is készültek a faágra, hiszen már a tavaszt várjuk. A virág formájú gombok teszik fel az i-re a pontot :-) :

Végül minden a helyére került, kézzel varrtam fel minden horgolt darabot, majd a gombokat, így csempésztem némi vidámságot és színeket a nagy szürkeségbe: 

Lánykám pedig nagyon örült neki, fel is próbálta rögtön:


Bagoly mintája: http://bunnymummy-jacquie.blogspot.hu/2013/01/easy-crochet-owl-tutorial.html
A virág alakú gombokat pedig a Filc és Gomboktól szereztem be. :-)