Oldalak

2016. február 10., szerda

Még egy kis téli hangulat

Februárral kapcsolatban vegyesek az érzelmeim. Egyrészt már benne van a tavasz ígérete, a tél vége, mégis az emberben növekszik a türelmetlenség, és alig várja, hogy túl legyen ezen a hónapon és végre márciussal beköszöntsön a kikelet. Természetesen lehet ilyenkor még nagyon hideg, és eshetne a hó (valahol talán tényleg esik is :-) ), de azt már nem élvezzük annyira, mint mondjuk decemberben, mikor a legtöbben fehér karácsonyról ábrándozunk. :-) Két dolog azonban tuti biztos, az egyik, hogy a tavasz előbb utóbb idén is eljön, és hogy a tél is visszatér jónéhány hónap múlva. Ezt csak azért írom, mert a most következő két horgolmányom bizony még nagyon téli kiegészítő, de szerintem mindkettő örök darab. :-)
A mustárszínű háromszög kendő egy vastagabb, de nagyon puha, meleg fonalból készült, a sapka és sál szett pedig egy igazán izgalmas festésű, 100% gyapjú fonalból, ami meglehetősen messziről, Uruguay-ból érkezett kis hazánkba.

A kendő mintáját egy képről lestem le, viszont a szaporításokat már önállóan kellet megoldanom, mert leírás nem volt hozzá. Szép nagy lett végül 6-os horgolótűvel horgolva, de nem mértem le pontosan, mert azt elfelejtettem. :-) Élmény volt ezzel a fonallal dolgozni puha a tapintása és a vastagsága miatt haladós. :-)

A szegélyeken nem kapott külön díszítést, de nem is hiányzik róla.Nagy és meleg. :-)


A Malabrigo szett alapját pedig egy Drops minta adta, de mivel a fonal vastagabb, mint a leírásban szereplő, kicsit egyszerűsítettem rajta. Legnagyobb lánykám vállalta  a modell szerepét.

Különleges fonal találkozása egy egyszerű, de annál népszerűbb mintával.