Oldalak

2016. február 15., hétfő

Nyuszik...

...csak így egyszerűen. :-) Nagyobb ünnepeink sajátos motívum világgal rendelkeznek, amiket nagyon szeretek. A húsvéti szimbólumok és motívumok pedig a kedvenceim. Nem vagyok mélyen vallásos ember, van saját hitem, de nagyon őszintén megvallva nekem a húsvét sokkal inkább a tavasz, a megújulás, az élet ünnepe, éppen ezért nem borít ki a sok nyuszi, bárányka és kiscsibe, amikkel ilyentájt találkozunk. Sőt, szeretem ezeket a motívumokat, szeretem a hímes tojásokat is és azt a rengetek tavaszi virágot, amik hamarosan teljes pompájukban fognak virítani. A tavasz egyszerűségében hordozza igazi báját, és abban a felfoghatatlannak tűnő folyamatban, amikor a halottnak tűnő természet feléled, kibomlik és újra harsány és színes lesz minden. Szerintem ez igazi csoda és méltó az ünneplésre. :-)
A nyuszik és a bárányok a szívem csücskei. Nem véletlen, hogy most is kikívánkozott a kezeim közül egy nyuszi páros. Ilyenkor valami belső kényszer hajt, hogy ezeket a bájos kis állatokat formába öntsem, természetesen fonalból. :-)
Az idei kiindulópont Hanga baba volt, az ő alakját gondoltam tovább és formáltam tapsifülessé. Illetve két tapsifülessé, mert született egy fiú és egy lány nyuszi is, párosan szép az élet. Főleg így tavasszal, ;-) Ráadásul egy számomra új technikát is kipróbáltam a fülek elkészítésénél, ez pedig a "gobelinhorgolás", vagy angolul "tapestry crochet". Kicsit macerás és kell némi gyakorlat hozzá, hogy valóban szép legyen, de első próbálkozásra nem lett rossz. Még kísérletezek vele, majd annak az eredményét is mutatom. :-)
És akkor a sok szó után bemutatkozik a poszt két főszereplője, akiknek még nem találtam nevet, így egyszerűen ők a Tapsifülesek: Minta: Tapsifülesek (saját)
Fonal: Himalaya Mercan, Catania
Tű: 2,5
Tömőnyag: poliakril