Oldalak

2016. február 25., csütörtök

Tavaszra hangolódás

Na pont ez nem megy most annyira, pedig nyakunkon a húsvét, idén viszonylag korán. Valószínüleg a változékony időjárás sem segít abban, hogy igazán tavaszias hangulatba kerüljünk, most is esik az eső (valahol hó), és sötét van, ami már tényleg nagyon unalmas. De nem akarok panaszkodni, hiszen mégiscsak február van, nem maradtunk még le semmiről. :))
És bár kint még minden szürkeségbe burkolózik, én vidám, színes fonalakkal dolgozhatom, ami lássuk be, nem annyira rossz. :)) Mutatom Nektek is, miken ügyködtem az elmúlt napokban, többek között. A tavalyiakhoz nagyon hasonló koszorúkat készítettem, apró változtatásokkal. Az egyik sárga virágos koszorú húsvéti ajtódísz is lesz, így egy Mini Nyuszi ott kapott helyet ideiglenesen. Dróttal rögzítettem fel, hogy az ünnepek után le lehessen szedni, így a koszorú egész nyáron át dísze lehet a bejárati ajtónak. A pici fa díszeket is én festettem le, és mivel oda vagyok a pöttyös dolgokért, ők is ilyen mintát kaptak. :)Ezek a puffos szirmú kis virágok a kedvenceim, mert gyorsan elkészülnek, egyszerűek, de mégis nagyon mutatósak. A mintaleírást ITT találjátok hozzájuk.Natúr, fonott koszorút két méretben vettem, az egyik 20 cm, a másik 15 cm átmérőjű. Lelőhelyük a pici, fa díszekkel együtt: Kosárbolt A nagyobb koszorúra költözött egy Mini Nyuszi, de csak ideiglenesen. :)


Ez pedig a kisebb koszorú, amire a virágok nem párosan, hanem egyesével kerültek fel. A rózsaszín és zöld színek együttesét nagyon szeretem, nekem ők képviselik a tavasz üdeségét leginkább. Így természetesen készült egy ilyen koszorú is. :)A virágokhoz Catania, Capri és Bahar fonalakat használtam.


Aztán eszembe jutott, hogy a Mini Nyuszik mintájára más állatkát is készíthetnék, tavaly pl. báránnyal próbálkoztam, de idén a csibére esett a választás, ami persze nem jelenti azt, hogy bárány nem születik idén is, de ki tudja.... :) A mostani kísérlet eredményét a képeken láthatjátok, nagyon kreatívan a Mini Csibe nevet kapta. :) 

Fonal: 100% pamut (Aldi)
Tű: 2,5


A kis húsvéti dekorációm pedig szintén nagyon egyszerű, a lefestett fa díszeket drótra ragasztottam és izlandi zuzmóba szurkáltam őket a masnival együtt.