Oldalak

2016. március 16., szerda

Tavaszi szél...

...vizet áraszt, virágom, virágom.
Mindannyian ismerjük ezt a szép népdalt, ami igencsak aktuális  mostanában. Én különösen jól ismerem, három lányom nagyon szeret énekelni, a két nagyobb iskolai énekversenyeken vesz részt, a kicsi ovis zenei foglalkozásra jár, itthon felváltva dalolásznak, néha már zsong a fejem tőlük. De közben örülök, hogy szeretik ezeket a dalokat, a saját hangjukat, hát inkább zsongjon az én fejem. :)
De most nem a lányok miatt jutott eszembe ez a népdal, hanem legújabb babám ruhájáról, illetve annak színeiről. Ezek a kékes-zöldes árnyalatok azt a friss, tavaszi szellőt idézik nekem, ami langyosan simogat és változékony időt hoz.
Ez a tavaszi baba határozott kérések alapján készült Zolna és Rozi összegyúrásából, Emma ruhájával. Tudom, ez így nagyon bonyolultnak tűnik, de igazából nem az. :) Kicsi részlet onnan, egy másik pedig innen, így született meg a copfos Rozi baba (Rozina :D ). Szőke hajjal, kis kendővel, apró virágokkal, mert a részletek fontosak. :) Kis kendőt kapott kalap helyett, de ez is nagyon jól áll neki. :)Kellett egy kis segítség, mert magától nem szeret megállni Rozi. :) 

Azok a bizonyos apró részletek. :)Minta: Rozi baba (saját)
Fonal: Alize Cotton Gold, Catania, Drops Cotton Merino (haj)
Tű: 2,5


És újra készült egy régi nagy kedvenc, egy balerina egérke. Ez volt az első amigurumi minta, amit meghorgoltam, a tervezője pedig a mai napig nagy kedvencem, kedves, és nagyon igényes figurákat alkot, sokat tanultam tőle. Ő Mari-Liis, a Lilleliis figurák megálmodója. Mind a három lánykámnak van már egy-egy ilyen egérkéje és nagyon szeretik őket. :)


Minta: Ballerina-mouse Lilleliistől
Fonal: Steinbach Capri és aldis pamut fonal
Tű: 2,5