Oldalak

2016. április 5., kedd

Kivételesen semmi, ami amigurumi :)

De csak ebben a posztban, mert egyébként készült horgolt figura is, csak egyenlőre nem publikus. :) 
Most viszont két kendőt szeretnék Nektek megmutatni, amiket mostanában fejeztem be. Az első egy Szerencse kendő (ezt a nevet kapta tervezőjétől), ami a Gombolyag Magazin 2. számában jelent meg egy évvel ezelőtt. Nagyon megtetszett a kis leveles mintája és a formája is, szeretem a nyújtott háromszög kendőket. Rögtön el is kezdtem horgolni egyet az imádott bambusz fonalamból, de úgy láttam, hogy egyetlen gombolyag nem lesz elég, nagyobbra szerettem volna készíteni, mint az eredeti. Be is szereztem egy újabb motringot, de hála a török "precizitásnak", a színek nem egyeztek. Mérgemben eltettem a nagyjából kész kendőt, majd néha elővettem, nézegettem, tapiztam a fonalat, de nem vett rá a lélek, hogy befejezzem. Most tavasszal azonban felötlöt bennem, hogy legnagyobb lányomnak pont jó lenne a méret, neki befejezhetném. A leányzó nem tiltakozott, hogy bizony neki egy ilyen horgolt izé nem kell, úgyhogy szépen befejeztem a Szerencse kendőt, eldolgoztam a szálakat, blokkoltam és kislányom nyakába akasztottam. Remélem a nevéhez híven jószerencsét hoz a gyerkőcnek. :) Már készen, de blokkolatlanul. :) Nagyon szeretem a bambusz fonal puhaságát, nyári kendőnek a legideálisabb szerintem. :)Csak hajlamos a nyúlásra, blokkolásnál óvatosan kell bánni vele. Ennek a kendőnek pont jól áll, hogy ilyen szellős lett. :)És a boldog tulajdonoson. :) Bár történt egy apró kis baleset, mialatt beszenvedtük magunkat a virágok közé. :) 


A második kendőt saját felhasználásra készítettem, és csakis sajátra. :) Ez is gombolyagos minta, csak a legutóbbi számból. A facebookos csoportban "vírus" kendőként emlegetik, mert már annyian elkészítették, de nekem nincsenek túl jó emlékeim ezekről a parányi élőlényekről, így inkább mellőzöm eme megnevezést, egyébként is szép nevet kapott tervezőjétől, ő a Trish kendő. :) Egy régóta dédelgetett gombolyagocska (na jó, kettő) került felhasználásra. Már több projekttel is nekifutottam, de az egyikhez túl kevés volt, a másiknak a mintája nem illett a színekhez, így évek óta nézegetem, horgolom, bontom, gombolyítom, de most végre megtaláltam a neki való formát. És ez annyira boldoggá tesz, hogy végre felhasználhattam (ráadásul nem is akár hogy) ezt a régi kedvencet. :))A kezdet... :)


Ilyen élénk színei vannak ennek a pihe-puha fonalnak. Végül nem blokkoltam, mert nem szerettem volna, ha nagyon megnyúlik, és kifejezetten tetszenek a kunkorodó rojtok. :) Az egész kendő nagyon játékos, vidám lett.
Jó méretes lett, majdnem teljes két gombolyag benne van.Minta: Trish kendő
(ez a színösszeállítás már nem szerepel a gyártó palettáján)
Tű: 3-asA maradék pici fonalat sem volt szívem kidobni, így kitaláltam, hogy fagolyókat horgolok be vele és felfűzöm nyakláncnak. :) Hogy mire fogom felfűzni őket, még nem teljesen kiforrott, de gondolkodom rajta. :))