Oldalak

2016. május 11., szerda

Egy kissszony új ruhája

Ez a ruhácska  a második olyan darab, amit még tavaly kezdtem el, de aztán félbe maradt a horgolása és idén újra előkerült. Persze vele is úgy jártam, mint már több esetben, hogy nem vettem hozzá elég fonalat, amikor még lehetett, idén meg már nem lehet ugyanazt a színátmenetest kapni. Mentségemre legyen modva, eredetileg sapkának választotta gyerkőc a lilás-zöldes fonalat, csak annak nagyon nem álltak jól az erőteljes színváltások, ezért lett belőle ruhácska. Végül kicsit rövidebb lett, mint szerettem volna, viszont az nagy mázli, hogy gyerkőc nem nőtte ki teljesen, van esély arra, hogy hordani is tudja. :) 
A szoknya résszel megszenvedtem, "kicsit" monoton munka róni a hosszú sorokat az egyráhajtásos pálcákkal, de megérte a sok idő és energia, mert kicsi lány oda van érte, hiszen pörög. Mert bizony nagyon nem mindegy, hogy egy szoknya pörgős-e, vagy sem. :) Az én kedvencem, mikor kicsi voltam, egy világoskék, apró kockás szoknyácska volt, amiben aztán lehett pörögni, forogni, csak úgy szállt a levegőben. Imádtam... :) 
Az alapötlet INNEN származik, aztán alakult magától. Nagyjából 30 dkg fonal van benne, 100% pamut, így szerintem a melegebb napokon is kellemes viselet lesz. 
Készült hozzá egy kis fejkendő is, nyáron a tűző napsugarak ellen pont elég lesz. Megküzdöttem vele, mert sehogy sem akart olyan formát ölteni, amilyet én elterveztem, de addig bontottam, horgoltam, amíg nagyjából sikerült megvalósítani az elképzelésemet. Többet bíbelődtem vele, mint a bonyolultnak tűnő figuráimmal. :))Így kezdőtött, még tavaly nyáron. Ez a leginkább színhelyes fotó. :)A szoknya rész már idén készült.Picit rövid lett, de azért még hordható. :)

Virágok díszítik elől.És az a bizonyos fejkendő sok-sok rövidpálcával és láncszemmel.