Oldalak

2016. május 17., kedd

Majmocska nagy fülekkel

Régen nem jelentkeztem már saját tervezésű figurával, de most újra mutathatok Nektek egyet, illetve lesz majd hamarosan egy másik is, csak őt még inkognítóban kell tartanom. :-) 
Jelen poszt főszereplője Majmocska, alias Majmóca (a névválasztás bizony határtalan fantáziára vall, én követtem el :-)) ), aki ruhácskát is kapott, mert így kérték. Jól nevelt állatka ő, nem sokat ugrál és nagyon csendes, most is a polcon pihen, és várja, hogy új családjához kerüljön. 
Mostanában sokat nézegettem horgolt figurákat a Pinteresten, Instagramon és meg kellett állapítanom, hogy bizony itt is vannak trendek, divatok. Például nagyon menő az egyben horgolt baba, drótvázon, hogy minden testrésze könnyen mozgatható legyen, és különböző pózokba lehessen beállítani őket. Bár az én majmom drótvázat nem kapott, a lábai, teste és feje egyben van horgolva, ami azért kényelmes, mert kevesebbet kell varrni. Amiguruminál ez pedig nem hátrány, az elemek összevarrása általában a legmacerásabb feladat. Kedvencem pedig a két, kerek fül lett, azoktól lett igazán "majomképű" az én kis majmocskám. :-) 
Alize Cotton Home fonallal most dolgoztam először (pedig már jó régóta lapul pár gombolyag a szekrényemben), és nagyon bevállt. Kicsit vastagabb fonal, mint amiket általában használok figurák horgolásához, de így állatkákhoz remekül passzol. Drops Cotton Light-ot már korábban is használtam, és nagyon tetszett, most sem csalódtam benne. :-)
Itt még ruha nélkül, látszik, hogy a lábak, a test és fej össze van horgolva.Szeretem a nagy, kerek füleit. :-) A világosabb barna fonal Alize Cotton Home, a sötétebb Drops Cotton Light.Itt már pólóban és kis nadrágban, mindkettő 100% pamut fonalból készült.A fotózási kellékeket lányaim szobájából csentem el, de aztán minden visszakerült a helyére. ;-)