Oldalak

2016. október 27., csütörtök

A felhők felett...

Drága nővérkém a napokban szóvá tette, hogy eltűntem a blogról, régóta semmi újdonságról, munkámról nem számoltam be. Ez így is van, egyszerűen kicsit összecsaptak a fejem felett a hullámok, ahogy az ebben az időszakban lenni szokott. De nincs is ezzel semmi gond, szeretem, ha felpörögnek az események és ellátnak feladatokkal. :) A blogolásra, fényképezésre viszont kevesebb idő jut, de azért igyekszem mindent feldolgozni és sorban bemutatni Nektek.
A mai napra egy sapka-sál szettet hoztam, ami megrendelésre készült. Egy tavaly előtti munkám volt a kiinduló pont, olyan sapkát és sálat kértek tőlem, csak kék-fehér színössszeállításban. 
A fonalakat az 1001 Fonal boltjában szereztem be, ahová végre személyesen is eljutottam, de erről majd legközelebb mesélek bővebben. :) Finom, puha fonalat kerestem, ami elég meleg lesz akár téli hidegben is. Választásom a Cheval Blanc Bamboulene-re esett, ami egyesítiti  a gyapjú puhaságát a bambusz selymességével, szóval nagyon klassz fonal és gyönyörű színekben kapható. 3,5-es tűvel kezdtem el horgolni, de aztán rájöttem, hogy a minta és a fonal is nagyobb tűt igényel, ezért 4,0-esre váltottam. Hogy a sálat miért kezdtem újra a 3,5-es tűvel horgolni, csak a jó Ég tudja, de már majdnem félig készen volt, mire feltűnt, hogy valami nem stimmel. Bontottam... és nem örültem... De megérte. :) Pici pompomokat imádok gyártani, teljesen elvarázsolnak a puha fonal labdacsok, és most aztán készíthettem jónéhány darabot. Én a villás módszert használom, nagyon egyszerű és gyors, igaz csak egy méretre jó.
Ígérem, hogy a sapka és a sál mintáját le fogom írni, de arra még egy picit várni kell. :)