Oldalak

2016. november 2., szerda

Tweed maci és sapi - avagy a fonal tesztelés folytatódik

Ismét fonalat tesztelhettem az 1001 Fonal kínálatából. Ezúttal igazi meleg, őszre/télre való puhaságok közül választhattunk blogger társaimmal együtt (maradt az eredeti csapat, érdemes náluk is meglesni a fonal tesztelés eredményeit: Annás kertje, Anyahajó, Szöszblog, Botthéka). A felajánlott fonalak közül nagyon nehéz volt választani, de hát mégis csak kellet egyet, így én a Phildar tweed fonalát jelöltem meg, a Phil Randonnees nevű szépséget, mert ilyen jellegű fonallal még soha nem dolgoztam. Mivel a boltban személyesen még nem jártam, gondoltam itt az ideje ellátogatni a Hollán Ernő utcába és ott kiválasztani a színeket. De ha már ott jártam, muszáj volt a többi fonalat is megnézni, megtapizni (persze csak módjával :-)), ráadásul az előző bejegyzésben mutatott sapi-sál szetthez is kerestem fonalat. Mire végeztem, sok puha gombolyag lapult a táskámban, néhány pár biztonsági babaszem társaságában (amiket majdnem az üzletben felejtettem :-)). Mielőtt élőben is mevizslattam volna a fonalat, már konkrét tervem volt, hogy mit is fogok horgolni belőle, de aztán részben borult ez a klassz kis terv, mesélem is, hogy miért. :-) Szóval kitaláltam egy aranyos jegesmedvét, meleg pulcsival és sapkával felszerelve. A tweed fonalakból gondoltam ennek a maci párnak (mert természetesen ketten lettek volna, Paul és Paula néven) elkészíteni a meleg ruhadarabokat, de annyira finom puhának találtam a Randonneest, hogy nem volt szívem az összes gombolyagot erre áldozni, ez a fonal kiált valami meleg, beburkolózós ruhadarabért, kiegészítőért, így legnagyobb lányom kapott egy egyszerű, bővebb fazonú sapkát, amihez majd valamilyen sál is dukál majd, ha a többi dologgal elkészülök. Azért a jegesmedve lányos verziója is elkészült, és be kell vallanom, hogy a Randonnees puhasága ellenére az amiguruminál is tökéletesen bevált. Igaz jóval kisebb tűvel horgoltam, mint a javasolt, de így nagyon szép tartása lett. Paula pedig boldog lehet a meleg pulcsijával és sapijával.:-)
Végeredményben azt mondhatom, hogy nagyon jó a Phil Randonnees-zel dolgozni, tökéletes válsztás lehet meleg ruhadarabok, kiegészítők elkészítéséhez (érdemes nagyobb tűvel horgolni vagy kötni, a lányom sapija 5-ös tűvel készült), a színei fantasztikusak. A gyapjú tartalma miatt picit szúrós, de ezt csak a legérzékenyebbek fogják észrevenni. És mint feljebb írtam, amiguruminak is működik. :-)

Paula Medve bemutatkozik:Hűvös volt az idő, így a sapka is aktuális volt. :-)Sapival......és sapi nélkül.Ha esetleg valakinek ismerős a környezet, az nem véletlen, itt fotóztuk egy évvel ezelőtt Lala és Lili babákat. :-)És végül két beltéri kép kicsit már téli hangulatban.

Minta: saját
Fonalak: fehér - Phildar Partner 3,5 (blanc)
Tű: 2,5


Következzen a Randonnees sapi:Ilyen buggyos fazont kért a leányzó.Szépek a fonal színei, a tweed hatás miatt pedig igazán extra.


eni.co szív alakú fagombjával lett a hatás tökéletes. :-)

Minta: saját
Fonalak: világos kék - Phildar Phil Randonnees (017 glacon)
Tű: 5,0