Oldalak

2017. február 21., kedd

H & H

A mai napon megjelent a Gombolyag Magazin idei első száma, összességgében pedig már a 10. Büszke vagyok arra, hogy a tervezői csapat tagja lehetek, hiszen ez egy teljes mértékben itthoni termék, a benne szereplő mintákat egytől egyik a kötés és horgolás szerelmesei készítik. Minden alkalommal találok benne olyan ruhadarabot, kiegészítőt, vagy bármi apróságot, ami lenyűgöz és azonnal szeretném elkészíteni. :) Ha a kötés jobban és gyorsabban menne, akkor biztos több munka is született volna az újság leírásai alapján, de sajnos egy kötött darab elkészítése nekem általában több éves projekt. :) 
De visszatérve az aktuális számhoz, most két horgolmányom is szerepel benne, mindkettő már a tavasz, a húsvéti ünnep jegyében. A nyuszipár tagjai Heni és Huba, rájuk utal a bejegyzés címe is. Egyszerű a mintájuk, szerintem gyorsan elkészíthető figurák, és húsvétra tökéletes ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. Kicsit visszafogottnak tűnnek, de ez csak a látszat, mert mint tudjuk, alamuszi nyuszi nagyot ugrik. Bár nem is gondolnánk róluk, de benne vannak minden huncutságban, játékban, a tavaszi zsibongás hírnökei ők. :) 
Kosarat nem most horgoltam először, az újságban szereplő már a második darab. Ez is kisebb és egyszerű projekt, és a díszítésnél számtalan lehetőség közül választhatunk. A horgolt virágok helyett/mellé választhatunk szalagokat, csipkét, gyöngyöket, apró gombokat, stb. A húsvéti, ünnepi asztal dísze lehet, telis tele festett hímes tojásokkal. 
A Gombolyag Magazin idei, tavaszi számát keressétek az újságárusoknál. :)

Heni Alize Baharból (100% pamut) is elkészítettem, ezt az üde, sárga színt nagyon szeretem. :)