Oldalak

2017. február 16., csütörtök

Szupercsapat

Kicsit kiszakadtam a babák világából, hogy újra horgolt állatkák születhessenek műhelyemben. Kérésre készült a három jóbarát, akik bizony szuperképességekkel rendelkeznek. Csupaszív, a mackó hatalmas szív birtokosa, amibe mindenki és minden belefér. Bárkit meg tud vígasztalni puha ölelésével, kedves mosolyával. Nagyafül, a csacsi rendkívül találékony, szuperereje abban rejlik, hogy mindent tud és minden kérdésre van válasza, figyelme és kíváncsisága lankadatlan. Csíkospóló, a béka pedig sosem fogy ki a viccekből, jókedve töretlen, amit fülig érő, azaz akarom mondani inkább szemig érő mosolya is bizonyít. Ők hárman együtt indulnak majd hosszú útra, örök barátságban. :) 
És bár tudom, hogy még csak február van és hivatalosan is tart még a tél, én már nagyon várom a tavaszt. :) Ezért is készült a virágfüzér dekoráció, hogy visszafogottan ugyan, de azért csempésszek egy kis üdeséget a szürkeségbe, ami egyenlőre odakint fogad minket. 

Csupaszív Mackó 28 cm magas a feje búbjáig. Alize Cotton Gold Plus (55% pamut, 45% akril) és Himalaya Perlina (50% pamut, 50% akril) fonalakat használtam hozzá, előbbivel most dolgoztam először, de nagyon tetszett a puhasága és vastagsága miatt, ráadásul egyáltalán nem szöszös fonal, szuper vele dolgozni. A Perlina jóval vékonyabb fonal, mint a Cotton Gold Plus, így azt két szállal horgoltam. Tű: 3,0-as.


Nagyafül Csacsi 26 cm magas a feje búbjáig. Nála háromféle fonalat használtam, a rózsaszín Alize Cotton Gold Plus, a szürke Himalaya Everyday (100% akril), a fekete pedig Alize Bella (100% pamut). Tű: 3,0-asCsíkospóló Béka 22 cm magas. Ő Himalaya Perlinából készült Lilleliis ingyenes mintája alapján, ami ugyan holland nyelven íródott, de teljesen követhető. :) Tű: 3,0-as