Oldalak

2017. november 30., csütörtök

Advent időszaka

A karácsony előtti négy hét nálunk nem csak a készülődésről, ajándékvásárlásról szól. Ebben az időszakban sűrűsödnek a programok a gyerekek oktatási intézményiben és a külön órákon is. Adventi vásár, karácsonyi koncert, karácsonyi műsor, osztálykarácsony, nyitott órák, stb. De ezt nem panaszként írom. :) Néha ugyan kicsit sok, és hisztizek egy sort (általában nagyon hangosan), de mikor ott ülök az osztályban és hallgatom a verseket, dalokat, vagy részt veszek egy fellépésen, akkor mindig nagyon büszke vagyok a gyerkőcökre, és egy kicsit magamra is, hogy a sok rohangálásnak, nyüzsgésnek mégis van eredménye. 
Az egyik ilyen kötelező program az adventi vásár. A régi ovinkban ezt Luca napi vásárnak hívták, de a lényeg ugyanaz volt. Az iskolánkba néhány éve vezették be, és mivel nagy sikert aratott, hagyomány lett belőle. Idén már három osztálynak kell valami apróságot készítenem, így ment az agyalás, milyen apróságokat gyártsak. A horgolás kézenfekvő, mivel sütni annyira nem szeretek. :)
Az elsős osztályba Mini Angyalokat viszek, mert azt a többieknél már elsütöttem. Középső gyerkőc kapja a Mini Karácsonyfákat, a legnagyobb idén pedig a Mini Rénszarvasokat. Jövőre pedig cserélünk... :) 
És mivel szeretnék Nektek is kicsit segíteni ebben az időszakban, a Mini Angyalok mellett elkészítettem a Mini Rénszarvasok mintáját is, amelyet ITT tudtok letölteni. 
Békés, nyugodt adventet kíváno Nektek! :)