Oldalak

2018. április 3., kedd

A három Grácia

Ritkán szoktak tőlem több babát is egyszerre rendelni, de húsvét előtt érkezett egy ilyen megkeresés. Három kislánynak horgolhattam Rozi Babákat, természetesen különbözőeket, más-más színes ruhácskákkal. Remélem tetszettek újdonsült kis tulajdonosaiknak. :-)
Bajban voltam kicsit, mert nem kaptam azt a fonalat, amivel általában a babák testét horgolni szoktam, és csak egy babára elég volt itthon. Nekem erre a célra egyébként leginkább az Alize Cotton Gold pamut/akril keverék fonal vált be, annak is a 67-es árnyalata, szerintem ez hasonlít legjobban a bőrszínre. De ezúttal rögtönöznöm kellett, és bizony ez nem is volt olyan egyszerű, mivel nagyon nehéz színben megfelelő fonalat találni. Választásom végül a Drops fonalak közül a Cotton Merino bézs színére esett, majdnem teljesen ugyanaz az árnyalat, mint a Cotton Gold. Nagyon klassz fonal, nagyon jó vele dolgozni, csak sajnos nem elég egy gombolyag egy babához, pont egy fél "karnyi" -val kevesebb. :-) Így alakult, hogy az egyik baba kezeit maradék Cotton Goldból horgoltam. A másik érdekessége ezeknek a babáknak, hogy a szemük hímezve készült és nem a szokásos biztonsági babaszemet használtam. Ez külön kérés volt, de szerintem szinte észre sem lehet venni első látásra a különbséget. :-)
A legbelevalóbb a kék szoknyás Rozália lett, a korall színekben pompázó Rozi képviseli a visszafogott eleganciát, a lila-zöld ruhás Baba pedig megidézi az üde tavaszt, amire már annyira vágyunk. :-) Azt hiszem, nekem most ő lett a kedvencem. :-)3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a hármas, nagy öröm lehetett ez a megrendelés, és a tudat, hogy egy háztartásban három babád is otthonra lel. :-)

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlöm!! Nagyon tetszenek a babák amiket készít. Szeretném kérdezni, hogy a Rozi baba mintáját esetleg meg lehet-e venni, vagy megrendelésre dolgozik?? Egy gyönyörűséges szép kis hercegnőnek szánnám :) Várom mielőbbi válaszát. Jó egészséget kívánok :)

    VálaszTörlés